MIJN WERK ALS (WETENSCHAPPELIJK) ONDERZOEKER

Met meer dan 30 jaar onderzoekservaring in de gezondheidszorg ben ik een allround onderzoeker (PhD). Daarbij gebruik ik zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Mijn onderzoek doe ik bij voorkeur samen met zorgverleners, cliënten en beleidsmakers. Ik ben gespecialiseerd in onderzoek naar de zorg voor mensen die extra kwetsbaar zijn, zoals mensen met een verstandelijke beperking, mensen die dak- of thuisloos zijn en mensen die palliatieve zorg nodig hebben. Mijn drijfveer is onderzoek te doen dat betekenis heeft voor cliënten en zorgverleners.

INTERIM ONDERZOEKER

Bent u op zoek naar een ervaren onderzoeker die snel inzetbaar is? Bijvoorbeeld bij uitval van een onderzoeker of ter vervanging bij zwangerschapsverlof? Ik ben beschikbaar voor tijdelijke werkzaamheden.

WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

  1. Begeleiding van onderzoek. Coaching en begeleiding van onderzoekers gedurende de uitvoering van een onderzoek.
  2. Advisering. Advisering van zorgorganisaties die een onderzoek binnen hun organisatie willen en graag overleggen over hoe dat aangepakt kan worden. 
  3. Interim onderzoeksuitvoering. Tijdelijk overnemen van een lopend onderzoek of delen van onderzoek.
  4. Uitvoeren van kortdurende onderzoeksprojecten

MIJN ONDERZOEK

In de loop der jaren heb ik veel verschillende thema's onderzocht in diverse zorgsectoren. Hieronder staat een selectie van recente publicaties over mijn onderzoek.

Voorbeelden van handreikingen en hulpmiddelen

Het werkboek “Wat wil ik?” helpt mensen met een verstandelijke beperking na te denken wat ze willen als zij ziek zijn en dit kenbaar te maken, zodat begeleiders en familie daar rekening mee kunnen houden. Mensen met een verstandelijk beperking, familie en begeleiders kunnen er de wensen in opschrijven en er ook aantekeningen in maken.

De handreiking  “Besluitvorming over verhuizingen & medische interventies” helpt zorgverleners en familieleden om weloverwogen beslissingen te nemen in de palliatieve zorg.

Het boekje “Zorgen tot de laatste dag: Verhalen en adviezen voor zorgprofessionals over de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking” laat zorgprofessionals kennismaken met palliatieve zorg en bevat voorbeelden en praktische adviezen voor het verlenen van palliatieve zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking.

Dit draaiboek is bedoeld om professionals in de maatschappelijke opvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn en professionals in de gezondheidszorg te helpen bij het opzetten van samenwerking bij palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn.

Deze implementatiehandleiding biedt ondersteuning bij de implementatie en borging van het werken met de toolkit palliatieve zorg in de ggz. Ten aanzien van verschillende aspecten van implementatie en borging worden concrete aanbevelingen gedaan.

De Toolkit ‘Palliatieve zorg in de ggz’ de toolkit palliatieve zorg in de ggz biedt hulpverleners in de ggz ondersteuning bij het bieden van goede lichamelijke, psychosociale en spirituele zorg in geval van een ernstige en levensbedreigende aandoening. De toolkit biedt specifieke handvatten voor zorg in de laatste levensfase. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan begeleiding van familieleden. Verschillende bestaande methodieken voor het bieden van palliatieve zorg zijn in de toolkit geïntegreerd.

Deze trainingshandleiding biedt een overzicht van trainingsbijeenkomsten voor het scholen van medewerkers in de ggz ten aanzien van de toepassing van de toolkit in de praktijk. De totale training bestaat uit drie bijeenkomsten met daaraan gekoppeld huiswerkopdrachten.

2017 | Veer, A. de, Stringer, B., Meijel, B. van, Verkaik, R., Francke, A. Palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn: een praktische handreiking. Utrecht: Nivel, 2017.

Wat houdt palliatieve zorg voor mensen die dak- of thuisloos zijn (geweest) in? En hoe kan deze zorg optimaal aansluiten bij de zorgbehoeften en problemen van de doelgroep? De handreiking is geschreven voor hulpverleners, begeleiders, vrijwilligers en managers in de maatschappelijke opvang, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg.

Voorbeelden van Nederlandstalige publicaties

Voorbeelden van Engelstalige publicaties

INTERESSE?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.